ʼn Sterk Americano en Eggs Benedict met spek en spinasie op ciabatta. Foto’s: Kobus Burger

Skop jou dag af in Langstraat

Kobus Burger eet by:

Lola’s, Langstraat no. 228, hoek van Buitenstraat, Kaapstad

Die lang, maer blonde man – nie Carike Keuzenkamp s’n nie – stryk rustig met sy branderplank onder die arm op pad see toe. Op die volgende straathoek pik die seemeeue rondom ʼn hopie vullissakke.

Dit is Langstraat vroegoggend op ʼn Sondag. En al pronk dié straat met Clarke’s Bookshop, die baddens aan die bopunt, die legendardiese SGT. Peppers wat nou ʼn kuierplek is en talle boetiekwinkels, lol dit om ʼnontbytplek te vind wat hierdie tyd al oop is.

Dan duik Lola’s op – ʼn bistro op die hoek van Buitenstraat wat jy op ʼn drafstap sal miskyk. Dit is die Emerson-aanhaling op die muur en later die goedvoelklankbaan met Sonny & Cher se I Got You BabeSweet Caroline en Mrs Robinson wat my dadelik laat tuis voel. En die opgewekte gasvrou wat wil weet of sy solank ʼn glas water tafel toe kan bring. Dalk is sy psigies en het besef ek het sopas die helfte van die stad platgeloop op soek na ontbyt?

Die wit tafeltjies en plastiekstoele is ingeleef met skrape en reeds van hul glans gestroop. Op die oog af mag dit dalk vuil lyk vir diegene wat die glansryke uithangplekke jag. Maar dis outentieke Lola’s, want hier groet almal mekaar op die voornaam. Duidelik ʼn gewilde afskop vir diegene wat ook vroeg-vroeg kom aansit.

Die Americano (R23) is supersterk, soos ek dit verkies. Ek bestel die Eggs Benedict met spek en spinasie op ciabatta (R96).

Die eiers is perfek voorberei, soos ek versoek het, en die sous verruklik en romerig. Dikwels skrik die sous met sy oormaat asyn ʼn mens af. Tog het Lola’s hul Benedict-ontbyt vervolmaak. Op die koop toe is dit pragtig bedien, op ʼn kleurvolle bord en vuurwarm! Omdat ek in twee geskeur was tussen die Franse roosterbrood en Eggs Benedict, sal ek vir eersgenoemde móét terugkeer.

ʼn Google-soektog neem my na TripAdvisor wat verklaar dat Lola’s sedert 2015 jaarliks ʼn “Certificate of Excellence” ontvang het. Dié uitnemendheid het ek eerstehands ervaar.

Langstraat is ʼn loopstraat propvol klein juwele, soos die klerewinkel Unseen, van die heel beste Indiese dosa en arkades wat wissel van Afrika- tot antiekware. Parkeer ver en loop tydsaam tot by Lola’s vir ʼn heilsame, huislike ontbyt of middagete.

  • Kobus Burger het ten volle vir sy ete betaal. Die bestuur en personeel was onbewus daarvan dat Burger die restaurant resenseer.

Mexikaanse viskoekies met mieliebroodjie, tamatie, drieboonslaai en avokado.

Mmm-mariachi in die mond!

Schalk Schoombie eet by:

Calexico Vinyl Lounge and Restaurant, 44 Stanley Ave, Milpark, Johannesburg

Skielik is Mexikaanse cuisine (as mens dit so verhewe kan bestempel) orals en plaaslike lekkerbekke kan nie genoeg kry nie. Vir ʼn vriend se verjaardag vergader ons by Calexico, ʼn eetplek met die ontpanne ambience van ʼn moderne kaktuskroeg: ʼn onderdakstoep, kleurryke muurskilderye van Mexikaanse skedels, ʼn ry vinkgeel kroegstoeltjies by die toonbank, twee gesellige sitkamers en mure vol langspeelplate van klassieke en alternatiewe rockgroepe.

Die kuierplek is genoem na die eienaars se geliefde rockgroep en  ʼn Amerikaanse dorpie neffens die Mexikaanse grens. Wanneer ons die spyskaart bestudeer, onthou ons dat die vriend nie versot  op rissies is nie. As toets bestel ons tortillaskyfies met ʼn warm artisjok- en japaleño-doopsous – die soort welkomhappie wat jou tong aangenaam laat tintel sonder om dit te martel. Vriend en sy meisie proe eers baie versigtig, en eet dan lustig saam terwyl die Mexikaanse bier vloei.

Die Mexicali-spyskaart laat – nes die speserye – die mond water. Hulle bestel die dubbele bourbon-kaasburger met twee bieffrikadelle en ʼn dubbelporsie gesmelte mozzarella, tamatie en rooi uie, gebalanseer met ʼn vars groen slaai van gesnipperde appel, seldery, kool en vinkel. Ek bestel Mexikaanse viskoekies wat arriveer met ʼn mieliebroodjie stomend uit die oond, aangevul met tamatiesalsa, ʼn drieboonslaai en romerige avokado.

Vleiseters kan weglê aan geroosterde varkribbetjie, chipotle-styl braaihoender of chimichurri-droogverouderde biefstuk. Vir vegetariërs is daar ʼn geroosterde sampioensosatie en “corn-on-the-cob” bedruip met lemmetjie- en japaleñosous. Vir nagereg bestel ons ʼn ryk, donker sjokoladebrownie en belowe mekaar plegtig om spesiaal hiervoor terug te kom – en sommer gou!

Die porsies is gul, die geregte maak mond én hart warm (sonder dat jy jou bek verbrand!), en pryse is redelik. As jy ʼn hond uit ʼn bos wil kuier en hou van indie-musiek in ʼn retro-Amerikaanse omgewing, kan jy nie ʼn fout maak nie.

Bloedlemoen Gin & Tonic On Tap met spookasem (bo), ʼn hoenderburger met gemmer, knoffel en peppadew. Foto’s: Kobus Burger

 Spookasem, jenewer, eend & Kuifie

Kobus Burger eet by:

Hoi Polloi, No. 73 Breëstraat, Parys, Vrystaat

Moenie dat die naam jou mislei nie. Hier kan die “massas” (Grieks, hoi polloi) aansit vir uithalergeregte wat onder silwer koepels deur kelners met spierwit handskoene bedien word.

Die interieur is eklekties met ʼn Kuifie-beeldjie of speelgoedleeu wat neffens die sout- en peperpot na jou staar.

As ʼn mens die steil trappe na die boonste verdieping – onder is ʼn Hoi Polloi-kafee met ʼn “ligter” spyskaart – kon uitklouter, moet jy ʼn Bloedlemoen Gin & Tonic On Tap (R40) bestel wat met ʼn kleurvolle wolk spookasem bo-op bedien word. Hap in die soetwolkie en teug dan aan die bitter jenewer en mymer dan oor die betekenis van hemels.

As jy nie weet waar om te begin nie, is die eendgeregte ʼn goeie afskop. Beide die Aromatic Confit of Duck Spring Rolls met ʼn sous van soja, heuning en gemmer (R89) en Summery Asian Crispy Duck Salad (R110) is staatmakers met smake wat vir lank op die tong gaan talm.

Wat hoofgeregte betref, is die pasteie, gewoonlik sonder ʼn kors daarop, die lamskerrie en die hamburgers uitstekende keuses. Maak net seker die eendslaai het jou nie reeds versadig nie!

Ek het hierdie keer op die hoenderburger met gemmer, knoffel en peppadew (R115) besluit en Tamara het die bieffilet (met ʼn murgbeen) teen R192 bestel. My burger het min van die beloofde karameluie gehad en net te veel mayonnaise. Tamara het haar filet blinkmond verorber.

Gewoonlik ontvang gaste vuurwarm, tuisgebakte broodrolletjies en botter as ʼn komplimentêre voorgereg, maar ons het skielik net ons hoofgeregte gekry. Die kelners bring ook altyd wit, warm waslappies voor die hoofgereg – sou ʼn mens ʼn murgbeen wil vasvat – maar dit was ons ook nie beskore nie.

By navraag het die kelner gesê daar was nie genoeg vir almal nie, al het die tafel langsaan die spesiale behandeling gekry. Die silwer koepels en wit handskoene was ook afwesig. Verwag dus wisselvallige diens.

Hoi Polloi het ʼn indrukwekkende wynlys, peperduur vonkelwyn en selfs ʼn ellelange lys van plaaslike en ingevoerde bier. Die Bloedlemoen-jenewer is egter iets om te ervaar. Tamara het ook die Strawberry Swirl-skemerkelkie bestel, maar dié was te soet na haar smaak.

As die massas nie die dag opdaag nie en die kelners en hul diens is op koers, gaan jy in Hoi Polloi op die hande gedra word. En glo my, van die voortreflikste eendgeregte tot nog toe nuttig.

  • Kobus Burger het ten volle vir sy ete betaal. Die bestuur en personeel was onbewus daarvan dat Burger die restaurant resenseer.

Een van die ellelange tafels met hoofgeregte (bo) en die tafel met soesji tydens Lotus se Sondagbuffet. Foto’s: Kobus Burger

Omarm jou waaghalsigheid

 Kobus Burger eet by:

Lotus Chinese Restaurant, Jan Smutsrylaan no. 160, Rosebank, Johannesburg

Om die k-woord in ʼn skrywe oor restaurante teë te kom, is deesdae raar. En ʼn mens sou meen dat meer smulpape sensitief sou wees daarvoor.

Ter viering van twee onlangse verjaardae, besluit ek, Tamara en twee vriende om weer Lotus se gewilde Sondagbuffet te gaan beproef; gewapen met ʼn spesiale bottel wyn. Daar moet ons hoor dat die kurkfooi nou R120 per bottel is. ʼn Jaar gelede was dit R70. Volgens die kelner vra die meeste restaurante in Rosebank nou ʼn kurkfooi van R150 per bottel!

Ons bottel bly onoopgemaak en ek besluit op die Louiesenhof Premier Collection Limited Release 2006 (R100) wat Lotus naas ʼn bottel Tall Horse op hul toonbank beskikbaar het. (‘n Paar ure later sou ons verneem van die skokmoord op Louiesenhof se eienaar.)

Lotus se buffet is ʼn poespas van kleure en geure, maar die afskop is by die soesji-tafel. Die keuse is beperk en die rys net té droog. Met die salmon roses, byvoorbeeld, was die sjef suinig met die salm en besonder klein in vergelyking met ander restaurante s’n. Nietemin ʼn goeie aptytwekker.

Elders is daar vegetariese spring rolls met souse, slaaie soos komkommer en ʼn seegrasslaai wat met knoffel voorberei is, asook gestoomde Chinese rolletjies (steamed buns).

Vir hoofgereg is daar twee ellelange tafels met geregte, hopeloos te veel om van te kies. Tamara was gek oor die Chinese wors, maar het ons aanbeveel om weg te bly van die biefbredie.

Ek het my vergryp aan die krakerige sesamehoenderrepies en daarna die soetsuurhoendergereg. Die sjef het ʼn liefde vir asyn wat die soetsuursous ʼn skerp smaak gegee het.

Die geel hoenderkerrie met pynappel en groenrissies saam met die eiergebraaide rys was ʼn hoogtepunt.

Van die ander geregte sluit in diepgebraaide hoendervlerkies, vegetariese chop suey, ʼn gebraaide, souterige raapkoek (in skywe gesny) en won ton pork dumpling.

Die nageregte wissel van babatamaties tot lemoen-, appel en pynappelskywe asook soetpatatballetjies gevul met rooiboontjiepasta. Taroskywe – Taro is ʼn tropiese knolplant – wat in sesamsade gebraai is, was nog ʼn verrassende lekkerny. (Taro is giftig as dit rou geëet word.)

Die buffet kos R169 per persoon – bykans R50 meer as wat ons ʼn jaar gelede betaal het. Dit is steeds ʼn winskopie as ʼn mens die verskeidenheid in ag neem.

Omarm jou waaghalsigheid, vermy die kurkfooi en koop drinkgoed daar, daag vroeg op en spandeer minstens twee ure tussen die tafels wat letterlik kreun van die Chinese spesialiteitsgeregte.

  • Kobus Burger het ten volle vir hierdie eet- en drinkgoed betaal. Die bestuur en personeel was onbewus daarvan dat Burger die eetplek resenseer.

Die Almost Orange-uitpakbord. genoeg vir twee mense. Foto: Kobus Burger

Toskaanse feesmaal

Kobus Burger eet by:

Almost Orange (Gin & Wine Lounge), Altyd Mooi (plaas), R513, Hartbeespoort

Op ʼn loom herfsdag is ek en Tamara die gaste van ʼn groep vriende wat ʼn busrit na Hartbeespoortdam onderneem. Nie ver van die bekende vierrigtingstop op pad na Sun City in die Noordwes nie, draai ons by Altyd Mooi af en parkeer tussen die sitrusboorde.

In wat voorheen die plaas se waenhuis was, vergaap ons ons aan ʼn muur wat aan jenewersoorte van regoor die wêreld gewy is. Minute later, by ʼn langtafel wat op die boorde uitkyk, verbeel ek my ek is reg in die middel van die Toskane of daardie gewilde romantiese komedie, Under the Tuscan Sun.

Ons deel ʼn Panzella oftewel Italiaanse broodslaai (R80) en spring weg met Grão Vasco, ʼn vrugtige en ligte rooi wyn uit Portugal. Effe duur, teen R178 per bottel.

Almost Orange spesialiseer in uitpakborde met vingerhappies wat twee mense kan deel. Vir ʼn meer uitgebreide spyskaart en fynproewersete kan ʼn mens by Silver Orange Bistro langsaan in die oorspronklike plaasopstal gaan aansit.

Ons het op die Almost Orange Platter besluit (teen R285 vir twee mense) met onder meer samoesas met eend en vy, bieffilet-sosaties, dolmades, tsatsiki, tempura zucchini en kerriegegeurde kekerertjie-balletjies.

Die eend was bietjie taai en die smaak van die vye nie opmerklik nie. Dit was die enigste teleurstelling, maar die doeksagte bief het darem daarvoor vergoed. Die bord was meer as genoeg vir twee mense.

Naas die uitpakborde is daar ook oesters (R18 elk), sout-en-peper-calamari (R95), ʼn tert met biltong en botterskorsie (R75), slaaie en nageregte.

Vegetariërs kan die Mediterreense platter teen R205 bestel, hoewel ons vriende die vleisbord (R295) met onder meer ham, bief, salami en gerookte hoender as hul gunsteling uitgesonder het.

Nagereg was Black Rose Pomegranate jenewer (R33 per sopie) met suikervrye tonikum.

Daar is ook sangria (wit én rooi) teen R125 per beker en talle Suid-Afrikaanse wyne teen billike pryse.

Almost Orange is slegs op Saterdae en Sondae van 11:00 tot 16:30 oop en niemand jonger as 18 jaar word toegelaat nie. Gesinne kan wel by Silver Orange Bistro eet.

Die lui agtermiddag het tot verby sluitingstyd gestrek en ons het deur die boorde tot by Silver Orange gestap en die res van die aand op die stoep na die res van die familiegeskiedenis geluister. Al het Silver Orange eers in 2004 geopen, is die plaas al sedert 1978 in die Nel-familie se besit, met Leon Nel as sjef vir beide restaurante.

As jy moeg word vir die lewe in die stad, of op pad na Sun City vir ʼn paar ure in ʼn boord wil gaan sit en droom, weet jy nou waar om af te draai. Altyd Mooi.

  • Kobus Burger het ten volle vir hierdie eet- en drinkgoed betaal. Die bestuur en personeel was onbewus daarvan dat hy die eetplek resenseer.

Die ontbyt op 100%-rogbrood met avo en rooi-uie.

Ontmoet soetlief Ophelia

 Kobus Burger eet by:

Ophelia Café, Gebou 2A, Vyfde Laan, Emmarentia, Johannesburg

“Ophelia was a rebel girl, a bluestocking suffragette who remedied society between her cigarettes. And Ophelia was the sweetheart to the nation overnight. Curvaceous thighs, vivacious eyes, love was at first sight…”

Dit is dié lirieke van die titelsnit van Amerikaanse sangeres Natalie Merchant se baanbrekeralbum Ophelia wat deur my kop maal toe ek aan ʼn Americano (R25) sit en teug in die koffiewinkel met dieselfde naam. Minute later bely ek teenoor die eienaars – Christoff en Amoré Swanepoel – dat ek nie dadelik aan Shakespeare of Hamlet dink wanneer ek Ophelia se naam hoor nie. En daar vertel hulle my toe glimlaggend dat die plek na einste Merchant-album vernoem is.

Ophelia lyk dalk van buite soos een van die nabygeleë Lindense dekorwinkels, maar die gasvryheid en uitstaande diens laat jou binne minute voel jy kan sommer vir die res van die dag hier sit en op die rusbanke met rakkies vol glanstydskrifte kuier. Met die aansit word ʼn glas en ʼn ornate, amper antieke glasbottel met water voor jou neergesit. En jy kan oombliklik van die gratis wi-fi gebruik maak.

Vir ontbyt beveel Christoff sy persoonlike gunsteling aan – 100%-rogbrood met avokadopeer en repies rooi-uie bo-op (R55). Die rooi-uie word apart bedien, want dit val glo nie in elkeen se smaak nie. Sprinkel dus na goeddunke oor.

Die porsie bestaan uit net een sny, en ek was steeds honger. Op die kelnerin se aanbeveling bestel ek toe die geroosterde ciabatta met ham en emmenthalkaas (R45). ʼn Groter en smaaklike ontbyt wat sterk aanbeveel word.

Vir diegene met ʼn soet(er) tand is daar geroosterde piesangbrood (R35) wat met botter bedruip word. Die botter het van die brood geloop, en die porsie bestaan uit twee snye. Die piesangbrood is dalk nie so soet soos ouma s’n nie en dit proe of die bakker (nie self deur Ophelia gebak nie) effe suinig was met sy piesang.

Soja- en amandelmelk is as ekstras beskikbaar, tesame met skinkroom en gegeurde koffies. Daar is ook gegeurde ystee (R40) waarvan die perskegeur ʼn gunsteling is.

Ophelia is in dieselfde blok as die Craft Beer Library (CBL) en reg oorkant die Botaniese Tuin in Emmarentia, vandaar die waterbakkies vir die honde. Na ʼn stap- of draftog deur die tuine is hierdie ʼn gewisse oase vir lafenis.

Met die uitstap kon ek my verbeel dat soetlief Ophelia in die hoekie sit met ʼn notaboek en vulpen terwyl sy op ‘n espresso wag…

  • Besoek Ophelia se webblad by https://www.opheliacafe.com of vind hulle op Facebook en Instagram.
  • Kobus Burger het ten volle vir hierdie eet- en drinkgoed betaal. Die bestuur en personeel was onbewus daarvan dat Burger die eetplek resenseer.

Kerriehoendersosaties

3 – 4 ontbeende, vellose hoenderborsies

4 sagte, gedroogte appelkose

4 pruime sonder pit

4 houtstokkies

Kerriesous

4 eetlepels sonneblomolie

12 pêreluitjies, geskil maar heel gelaat

1 eetlepel matige kerriepoeier

1 eetlepel gladde appelkooskonfyt

1 eetlepel wit asyn

halwe koppie witwyn

sout na smaak

Die dag vooraf

Verhit die olie in ʼn braaipan en sauté die uie tot sag en liggies verkleur. Roer die kerriepoeier by. Voeg die appelkooskonfyt, asyn en wyn by en kook tot die mengsel stroperig raak. Laat afkoel en giet in ʼn nie-metaalagtige bak. Sny die hoender in happiegrootte stukkies en geur met sout. Sny die appelkose en pruime in die helfte. Voeg die hoender en vrugte by die kerriesous en roer deur. Bedek met kleefplastiek en laat oornag in die yskas marineer (of vir minstens 6 ure).

Op die braaidag

Hou 8 uie heel en sny die oorblywende 4 uie in stukke groot genoeg om aan die stokkies te ryg. Berei die sosaties voor deur stukke hoender, appelkose en pruime afwisselend aan die stokkies te ryg. Plaas die sosaties op ʼn rooster oor die kole. Die kerriesous brand vinnig, so hou ʼn ogie op hulle en draai gereeld. Borsel dikwels van die kerriesous. Braai vir presies 12 minute.

Le Braai, Braai with a bit of je ne sais quoi deur Kobus Botha, Struik Lifestyle, 2018

According to Alliya (Ferguson), the appeal of Persian cuisine boils down to a few delicious fundamentals. It’s aromatic rather than fiery, relying on saffron and the spice combination of cinnamon, cumin and cardamom – known in Farsi as advieh – to impart flavour. There’s also a constant interplay between sour and sweet, with ingredients such as barberries, sumac, dried limes and pomegranate molasses imbuing savoury dishes with a mellow, yet complex base of bittersweet and tart flavors. And fresh herbs – particularly parsley, coriander and fenugreek – enjoy a starring role in many dishes, where they’re treated like vegetables rather than mere taste enhancers. “I like to descrice Persian quisine as peasant food with a really sophisticated flavor profile,” she says.

From Persia with love by Annette Klinger, Taste, May 2019

Kofta – frikadelle met appelkoossous

Meng 450 g gemaalde lamsvleis met 2 klein preie wat goed afgespoel en gekap is, een teelepel rou rys, en twee eiers. Meng 1 eetlepel gekapte vars koljander, sout en peper na smaak daarby. Vorm balletjies so groot soos okkerneute. Plaas die frikadelle in ʼn groot pan met 350 ml hoenderaftreksel en laat 20 minute prut. Voeg water by indien nodig. Dreineer die frikadelle en laat afkoel. Rol die frikadelle in meel en smelt 25 g botter in ʼn groot, swaar braaipan. Wanneer die botter warm is, braai die frikadelle daarin vir 5 tot 6 minute tot mooi bruin.

Vir die  sous, week 175 g gedroogde appelkose in water en bedek vir 2 ure. Dreineer appelkose en plaas in voedselverwerker en purée. Voeg 10 gekapte knoffelhuisies, een teelepel gemaalde koljander en een eetlepel olyfolie by. Purée. Tydens die proses, giet 750 ml hoenderaftreksel stadig by. Sprinkel sout en peper na smaak by, giet in die pan en laat prut vir 5 minute terwyl jy die mengsel met ʼn houtspaan roer. Giet die sous oor die frikadelle en geniet.

Apricots on the Nile: A Memoir with Recipes by Colette Rossant, Washington Square Press, 2004

She left the room and went to the kitchen from where she could still hear the bird singing. Then she cooked the first of several meals that were her prescription to enrich the iron in her cousin’s blood. The scent of liver with onions and polenta travelled the house like an upbraiding nanny.

As it is in Heaven by Niall Williams, Picador, 1999

Eiervrug gevul met Italiaanse wors

1 groot eiervrug, in helftes gesny

1 eetlepel olyfolie

220 gram Italiaanse wors of chorizo-wors, gesny

ʼn kwart teelepel knoffelpoeier

ʼn kwart teelepel droë Italiaanse kruie

ʼn agste eetlepel swartpeper

2 eetlepels droë broodkrummels

2 koppies spaghettisous

1 koppie mozzarellakaas, geskeur

1 eier, geklits

Voorverhit die oond tot 200°C. Borsel die eiervrughelftes met olyfolie, plaas met gesnyde kant na bo op ‘ʼn bakplaat en bak vir 30 minute, haal uit en laat afkoel. Braai die Italiaanse wors in ʼn pan oor matige hitte, dreineer die vet. In ʼn mengbak, geur met knoffelpoeier, Italiaanse kruie en swartpeper. Roer die broodkrummels, halfkoppie spaghettisous, halfkoppie mozarellakaas en die geklitste eier by en meng deeglik. Wanneer die eiervrug afgekoel is, skraap die vlees uit tot 2 cm van die skil af om twee bakkies te vorm. Kap die eierplant rofweg en vou die worsmengsel daarby in. Verdeel die vulsel tussen die eiervrugbakkies, besprinkel oorblywende mozzarella oor en bak tot vulsel stewig is en die kaas begin borrel en goudbruin raak, sowat 25 – 30 minute. Verhit oorblywende sous in ʼn pan en bedien met die gevulde eiervrug.

www.allrecipes.com

“Chopsticks are one of the reasons the Chinese never invented custard.”

– Spike Milligan

Muffins met rabarber en frambose

1 teelepel koeksoda

1 teelepel bakpoeier

2 en ʼn halwe koppie koekmeel

Halwe teelepel sout

1 en ʼn kwart koppie bruinsuiker

halfkoppie sonneblomolie

1 eier

1 teelepel vanielje-essens

1 koppie karringmelk

1 en ʼn halwe koppie rabarber, gekap

Halwe koppie okkerneute of groenamandelneute (pistacchio), gekap

1 eetlepel botter, gesmelt

Derde koppie wit suiker

1 teelepel gemaalde kaneel

16 frambose

Voorverhit die oond tot 175°C. Smeer ʼn 12-holte muffinpan plus vier holtes van ʼn tweede muffinpan met botter. In ʼn medium skottel roer die meel, bakpoeier, koeksoda en sout saam. In ʼn ander skottel, klits die bruinsuiker, olie, eier, vanielje-essens en karringmelk saam met ʼn elektriese klitser tot glad. Giet die mengsel in die droë bestanddele en meng per hand tot ʼn gladde deeg. Roer die rabarber en neute in. Skep die deeg in die muffinpan se holtes tot byna vol. In ʼn klein bakkie, roer die gesmelte botter, wit suiker en kaneel saam en sprinkel ‘n bietjie daarvan oor elke muffin. Druk ʼn framboos in elke muffin. Bak in die oond vir 20 – 25 minute. Laat afkoel op ʼn koelrak vir 10 minute voor jy die muffins loswikkel en uitlig. Smul.

“A fruit is a vegetable with looks and money.”

– P.J. O’Rourke

“Everything you see I owe to spaghetti.”

– Sophia Loren

Kos argief

  • As die eetlus vlamvat!
  • Burger kry sy burger
  • Boeretroos (en lamspastei)
  • Kubaanse kos lok jou terug
Lees nou